Varmt välkommen till
Filipstads Folkets Hus

Folkets hus Filipstad ligger i hjärtat av Filipstad. Vi erbjuder Kurs och/eller konferens, kongress, bankett, personalfest, bröllopsfest, dop- eller begravningskaffe, mässa, utställning, kulturevenemang, konsert eller dans och biovisning. Hos oss parkerar du gratis på vår stora parkering utanför huset alternativt hoppar av bussen ett par hundra meter bort. Vi är din självklara arrangör och samarbetspartner i Filipstad.

 

Nya folkets hus föreningen bildades 2003 efter en konkurs. Vi hyr lokaler av Filipstads kommun och disponerar större delen av andra våningen på Viktoriagatan 8, samt bio och biofoajén som vi delar med turistbyrån. Folkets hus ägs av andelsägarna där den största ägaren är Socialdemokraterna, LO, fackliga organisationer, handikapporganisationer samt pensionärsorganisationer.

 

Folkets Hus finns till för medborgarna i Filipstads kommun. Vi uppfyller vårt syfte genom att vara en mötesplats för alla. Ibland arrangerar vi egna arrangemang eller upplåter våra lokaler till andra som vill skapa verksamhet i vårt hus. Det kan handla om möten i kulturens tecken, biovisning, teater, musikkonserter med mera. Det kan också handla om att mötas för att prata med varandra, därför tillhandahåller vi välutrustade prisvärda möteslokaler för föreningar och konferenser. Förutom biovisning, lokaluthyrning och olika evenemang så bedriver föreningen också några projekt. Har du någon idé så är du varmt välkommen att höra av dig till oss! Läs våra villkor gällande biljettköp här!

Styrelsen

Folkets Hus styrelse ansvarar för de övergripande målformuleringarna och övergripande beslut om Folkets Hus verksamhet. De ansvarar även för ekonomi och för den långsiktiga planering av verksamheten som helhet.

Ordförande
Claes-Eric Ericsson


Sekreterare
Per Granfelt


Kassör
Britt-Marie Wall

Ledamöter
Torgeir Pettersén
Lars Henriksson

 

Suppleanter
Frank Eriksson
Sven-Owe Höiland

Vi som jobbar här

Mattias Karlsson

Föreståndare

Marielle Borg

Vaktmästare

Andreas Blomqvist

Vaktmästare